MENU

Klaas Delrue

Klaas Delrue kennen we natuurlijk vooral als frontman van Yevgueni. Maar zoals het een muzikant in hart en nieren betaamt, kan hij het niet laten zich af en toe ook op ies anders te gooien. Zo kwam hij in 2014, onder nom de plume 'Delrue' met een soloplaat 'Risquons tout', waarmee hij meer dan ooit in de huid van chansonnier kroop. 

Klaas beleefde zijn kinder- en jeugdjaren in het grensdorp Rekkem, geprangd tussen Noord-Frankrijk en Wallonië, meer bepaald Moeskroen. In dat stadje werd zijn Vlaamse grootvader, die er werkte als onderwijzer, verliefd op de jongedame die hem in Café du Centre het middageten voorschotelde. Het is deze grensoverschrijdende liefde die ervoor zorgde dat vader Delrue opgroeide met de Franse radio en tv. Nog een generatie later onderwierp hij zíjn zoon – de Delrue in kwestie dus – aan een overdosis Franse chanson. De taal van Molière was ‘ten huize van’ vooral de taal van Brassens, Ferré en Brel... Met 'Risquons Tout' bracht Klaas Delrue een nostalgische en romantische ode aan zijn helden. 

Momenteel werkt Klaas mee aan het 'De wereld van Bobbejaan', waarmee hij samen met Guido Belcanto en Isabelle A langs de Vlaamse culturele centra tourt met een ode aan de Belgische vedette van weleer en zijn indrukwekkende muzikale erfenis. 

Je kan Klaas ook regelmatig solo aan het werk zien, met intieme, acoustische concertjes. 

Volg Klaas Delrue

Video: Crème solaire

Shows

29/10/20 De wereld van Bobbejaan Geel
30/10/20 De wereld van Bobbejaan Puurs
06/11/20 De wereld van Bobbejaan Maaseik
07/11/20 De wereld van Bobbejaan Leopoldsburg
14/11/20 De wereld van Bobbejaan Hasselt
20/11/20 De wereld van Bobbejaan Bornem
21/11/20 De wereld van Bobbejaan Vilvoorde
26/11/20 De wereld van Bobbejaan Kuurne
27/11/20 De wereld van Bobbejaan Merksem
29/11/20 De wereld van Bobbejaan Turnhout

Highlights

2020 Zaalshow 'De wereld van Bobbejaan'
2014 Album 'Risquons Tout'
2000 Frontman Yevgueni